Jeg har allergi,- hvilken race skal jeg vælge?

Følgende er taget direkte fra BT´s dyrlægebrevkasse, ved dyrlæge
og netdyredoktor Paulette Topsøe-Jensen:
Jeg er ked af at høre, at du har allergi, men jeg rigtig glad for, at du ikke opgiver at have hund af den grund. Det protein, du reagerer på hos hunden, findes primært i dens skæl.

Skællene kommer fra hud og hår, og mængden varierer fra hund til hund og fra hunderace til hunderace. Det er derfor, at man taler om, at nogle hunderacer er mere allergivenlige end andre.

De fire vigtigste faktorer, som bestemmer, om hunden er allergivenlig eller ej, og som er dem, du skal holde øje med i valget af hund, er:

Mængden af skæl hunden producerer og taber
Fælder hunden eller skal den trimmes/klippes?
Hundens størrelse
Hundens temperament.

Hundens størrelse har betydning for allergi, da større hunde producerer flere allergener end mindre hunde. Der er simpelthen flere hudskæl og flere hår, som kan give allergi.

Rolige hunde siges at være bedre allergi-hunde end meget aktive hunde, da den rolige hund ikke spreder sine allergener ligeså meget i rummet.
 
Undersøgelser har vist, at man kan reducere mængden af allergener fra hunden ved at bade den hyppigt. Hyppig støvsugning og rengøring er også med til at minimere allergener fra hunden.

Undersøgelser har også vist, at en allergisk person kan blive mindre allergisk over for sin egen hund, end personen er over for andre hunde af samme race. Det skyldes tilvænning over for allergenet fra den hund, man bor sammen med. Så små, rolige hunde, som ikke taber hårene, og som kun producerer minimalt med skæl, er de bedste kæledyr, hvis man lider af allergi over for hund.

Her er nogle eksempler på hunderacer, der er allergivenlige:
Bichon Frisé


border terrier


Chinese Crested (hårløs hund),


Coton de Tulear, havanese


Irsk Vandspaniel


Pudler i alle størrelser


Shih tzu


Yorkshire terrier

Du ønskes held og lykke med valget fra Paulette Topsøe-JensenBesøg netdyredoktoren herTilbage